Selecteer een pagina

Anita Hulshof

Ruim 35 jaar een begrip

Anita is opgegroeid met muziek en vanuit de (muziek)box neuriede ze al met de muziek mee. Haar vader, Bennie Hulshof, was de toetsenist en leadzanger van het legendarische duo “Mood & Fun” dat landelijk grote bekendheid kreeg o.a. met het nummer “I’m the mother of a honkey tonk girl”. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Anita, terwijl ze opgroeide, steeds meer ging zingen en dat ze op haar elfde voor het eerst het podium betradt. Ze deed regelmatig mee aan talentenjachten en trad ook vaak op met de band van haar vader. Ze zing liedjes mee in de NorthSouth Studio van haar vader welke in die tijd nog verschenen op cassettebandjes.  Haar eerste eigen liedje verscheen in 1984 en had de titel “Dierenleed”. In 2015 kwam haar eerste solo album uit, welke ook was opgenomen in de studio van haar vader. 

 

"Mijn Dochter"

De grote knaller

In 2009 kwam Anita met de single “Mijn Dochter”, een aangepaste tekst op de versie “Mijn Vader” van Martin Eden. Dit nummer scoorde hoog in de hitlijsten bij diverse radio stations en piraten door het hele land. 

Anita is Lucas & Gea nog steeds dankbaar voor de tip om dit nummer op te nemen, want deze doet het nog steeds erg goed tijdens haar optredens. “Iedereen heeft er een eigen gevoel bij, maar aangezien mijn vader blind is heeft het juist een hele andere betekenis als ik zing Kon je mij nu nog maar even zien….” aldus Anita. 

Haar voorlaatste single “Tussen de wielen” kreeg veel aandacht in de media en Anita kreeg veel aanvragen van radio- en televisiestations. Dit smaakt naar meer en op advies van een sponsor besluit ze om het nummer “Mijn Dochter” opnieuw uit te brengen. 

Tien jaar later was daar dan ook “Je Dochter” met een nieuw arrangement gemaakt door Martin Sterken en een prachtige clip geproduceerd door Startiesten.nl

Het liedje is opnieuw een knaller en Anita geniet met volle teugen van de aandacht die het nummer krijgt. 

Al ruim 35 jaar zit Anita vol plezier en positiviteit in het vak en is ze dankbaar en blij als ze weer een podium mag bestijgen om vanuit haar hart te zingen.